BARN COURTYARD
GARDEN 

 

DESIGN 

This unusually shaped garden is set against the backdrop of a series of converted residential barns. The idea was to create a rustic cottage garden with defined functional spaces. A more intimate feel has been created by the separation of areas; a family dining area, an informal terrace with a gazebo loosening off to a long slender lawn planted with trees. The dining area is slightly raised to give another dimension and is separated  by the pergola to give a sense of transition from one area to the next. The gazebo has  been positioned to provide privacy from the neighbouring driveway. To the side of the house, the long lawn has three Amelanchier trees positioned to enhance the length of the lawn. 

IMG_0681.JPG
 

FAMILY GARDEN 
STOKE  NEWINGTON

DESIGN 

The simple design has an asymmetrical lawn to give the borders varying depths. At the end of the garden is a paved dining area featuring a raised bed with a wooden structure.  This provides an extra dimension as well as support for a fragrant climbing jasmine. Reclaimed brick paths are laid in a dynamic diagonal pattern and complement the surrounding architecture. The plant scheme is easy to care for and has a contemporary green and white colour scheme.

 

 

DEST1234.jpg

INFORMAL GARDEN WITH  BRECON BEACONS VIEWS

 

DESIGN

 

An informal country garden with spectacular views towards the Brecon Beacons in Wales. The garden is set on a sloping site and has two terraces for dining and entertaining; the upper level is a large dining area and the lower level is a lounge area with timber retaining walls. A reclaimed water trough is placed at the centre point of the retaining wall on the lower terrace and is a focal point. The borders have a mixed palette of perennials and low growing shrubs. 

0001_edited.jpg

ARTISTIC BRISTOL COURTYARD GARDEN

 

DESIGN

A small garden with a lot to offer. This family friendly garden has two levels; the threshold of the house steps out to the lower level where the dining area  with built-in seating is. There is a wood-fired pizza oven and a Big Green Egg for cooking and entertaining. The bespoke bike store includes wood storage too. A chunky timber structure supports ropes and a swing for the children to play on. Vertical planting and raised beds help to make the most of a small space. A door illustrated by the artist Alex Lucas is framed by the post of the pergola and is up lit with lighting.

 

ROBINSON 2010 Presentation Plan (dragged)-page-001_edited.png